Experter inom egenvård till din tjänst

Vi på kyrkoapoteket är experter inom egenvård och vårt mål är att förbättra livskvaliteten för våra kunder. Därför vill vi använda all vår kunskap för våra kunders bästa.
Egenvård är allt det som människor gör för att bota sina sjukdomar, lindra sina symptom och främja sin hälsa. Självmedicinering är en del av egenvården och med det menas användning av egenvårdsmediciner på eget initiativ.  Självmedicinering praktiseras, då kontakt med läkare inte anses vara nödvändig.

Egenvård och självmedicinering rekommenderas vid lindriga, tillfälliga besvär. Om symptomen inte försvinner eller lindras inom en relativt kort tid, kan man misstänka fel vårdval eller felaktig användning av medicinen och patienten bör hänvisas till läkare. Egenvård och rådgivning angående användning av läkemedel är en av apotekens viktigaste uppgifter. Rådgivning i egenvårdsfrågor börjar med att fastställa om läkemedlet är det rätta för ifrågavarande symptom.

Hudvård

Även hudvård är en del inom egenvården. Därför finns det på vårt apotek flera hudvårdsserier utvecklade av läkemedelsföretag och dessutom olika apotekskosmetikserier.  Hudvårds- och kosmetikserier, som finns på apoteket är trygga för alla hudtyper. På Kyrkoapoteket betjänar också en kosmetolog, som hjälper dig att hitta de rätta vårdprodukterna för dig.

Det lönar sig att sköta om sin hud väl redan innan problemen uppstår. Många finländare lider av torr hud. Torr hud är sträv, fjällar och får lätt sår.  Huden på fötter, händer och armar torkar mest.

På Kyrkoapoteket finns produkterna för trygg hudvård.

Bekanta dig med produktserierna på vårt webbapotek:

Vichy Louis Widmer

Lierac