Sujuvaa apteekkipalvelua Vaasassa

Helppoa, nopeaa ja mukavaa asiointia

Vaasan Kirkkoapteekin asiantunteva ja ammattitaitoinen henkilökunta opastaa ja palvelee asiakkaitaan kaikissa apteekin tuotteita ja palveluja koskevissa kysymyksissä. Henkilökuntamme on kaksikielinen, ja palvelu tapahtuu asiakkaan omalla äidinkielellä. Meille on helppo tulla, sillä apteekkimme yhteydessä Vaasan keskustassa on runsaasti pysäköintitilaa. Tervetuloa paremman apteekkipalvelun pariin!

Reseptien suoratoimitus

Vaasan Kirkkoapteekki on nykyaikainen suoratoimitusapteekki, jonka suunnittelussa on otettu huomioon lapsiperheet ja liikuntarajoitteiset henkilöt. Reseptien toimitus tapahtuu suoratoimituksena. Asiakkaan kannalta tämä tarkoittaa rauhallista palvelutilannetta, jossa arkaluontoisetkin asiat on miellyttävä hoitaa.

Apteekissamme asiointi on helppoa, nopeaa ja miellyttävää. Palvelun nopeuttamiseksi kassa on sijoitettu uloskäynnin yhteyteen, jolloin pikkuostokset saa tehtyä nopeasti. Itsehoito-osastollamme tuotteet on sijoitettu tuoteryhmittäin ja tuotteiden vertailu on helppoa.

Meiltä löytyy myös lääkevalmistuksen erikoisosaamista. Lue lisää!

Esteetön apteekki

Apteekkimme kulkureittien ja tilojen suunnittelussa on pyritty huomioimaan asiakkaiden viihtyvyys ja esteetön liikkuminen seuraavilla tavoilla:

• Levennetyt ulkoportaat ja ramppi liikuntarajoitteisille ja lastenvaunuille
  • Kulkua helpottavat automaattiovet
  • Yksityisyyden suojaa parantavat palveluloosit
  • Ilmastointi ja viilennys
  • Asiantunteva resepti- ja itsehoitotuotteiden lääkeneuvonta
  • Runsaasti pysäköintipaikkoja

Asiantuntevaa lääkeneuvontaa

Lääkeneuvonta on oleellinen osa nykyaikaista apteekkipalvelua. Toimimme lääkeasiantuntijoina kaikissa lääkkeiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä yksityisasiakkaille, tiedotusvälineille sekä viranomaistahoille. Käytössämme on tietokoneohjelmisto, jolla voimme tarkistaa asiakkaan lääkityksen yhteensopivuuden ja tarvittaessa tehdä muutoksia lääkitykseen yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa.

Annosjakelu

Apteekkimme tarjoaa annosjakelupalvelua eli annospussipalvelua hoitokoti- ja kotisairaanhoidon asiakkaille. Myös yksityiset asiakkaat voivat ottaa käyttöönsä annospussipalvelun.

VAASA

apteekkipalvelut

Kirkkoapteekin historia

1900-luvun alussa Vaasan kahden apteekin palvelut katsottiin riittämättömiksi kasvavan kaupungin tarpeisiin. Senaatin määräyksestä lääkintöhallituksen tuli laatia suunnitelma uusien apteekkien sijoittamisesta. Vuonna 1901 lääkintöhallitus lähetti Vaasan läänin kuvernöörille kirjeen, jossa ehdotettiin kolmannen apteekin perustamista Vaasaan.

Monien apteekin sijoittamista koskevien kiistojen jälkeen Keisarillinen Suomen Senaatti päätti, että Palosaarelle tullaan sijoittamaan Vaasan kolmas apteekki. Kahdeksasta hakijasta apteekkariksi valittiin Oskar Agabus Norderg, joka avasi apteekin vuonna 1903.

Muutto

Vuonna 1920 apteekkari Max Nyman siirsi apteekin uuteen osoitteeseen Kirkkopuistikko 11. Apteekkari Axel Wikman otti apteekin hoitoonsa vuonna 1940. Hän sai luvan muuttaa apteekin osoitteeseen Kirkkopuistikko 21 / Hovioikeudenpuistikko 9. Kadun toisella puolella sijaitsi Vaasan kirkko, joten oli luonnollista, että apteekkia ruvettiin kutsumaan Kirkkoapteekiksi.

Päivystysvuorottelu alkaa

Apteekkien oli oltava auki 24 tuntia vuorokaudessa. Vaasan apteekkien omistajat, apteekkarit Eric Brander, Max Nyman ja Uno Holming, lähettivät 20.5.1938 kirjeen lääkintöhallitukselle ja anoivat, että Vaasan apteekit voisivat päivystää vuorotellen sunnuntaisin ja juhlapyhinä. Kaksi apteekkia vuorottaisin viikoin voitaisiin pitää suljettuina yöaikana klo 19-9 sekä sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 19-10. Anomus hyväksyttiin 7.6.1938 ja vuorottelu alkoi 2.7.1938.

Toiminta vilkastuu

Uusi sijainti ja tuloksellinen työ saivat apteekin toiminnan vilkastumaan. 1940-luvun lopulla apteekissa työskenteli jo 8-9 henkilöä. Yhteydet ulkomaille paranivat ja lääkerepertuaari kasvoi.

Kun apteekin toiminta vilkastui ja liikevaihto kasvoi, oli tarve lisätä henkilökuntaa. Vuodesta 1975 lähtien henkilökunnan määrä on ollut noin 17-18 henkilöä. 1980-luvun puolivälissä Kirkkoapteekkiin hankittiin ensimmäiset tietokoneet, joilla hoidettiin reseptien käsittely ja laskutus.

Nykyään apteekki on ns. suoratoimitusapteekki, jossa reseptiasiakkaat saavat yksilöllistä palvelua samalta farmaseutilta alusta loppuun asti. Toiminta on huomattavasti asiakaslähtöisempää, ja kaikki asiakasryhmät on pyritty huomioimaan. Vuonna 2011 Kirkkoapteekki otti käyttöön eReseptin, eli valmiuden toimittaa sähköisessä muodossa olevia reseptejä

Kirkkoapteekin historiasta voit lukea lisää vuonna 2003 ilmestyneestä apteekin 100-vuotishistoriikista.

Lähde: Pentti Rossi (2003), Vaasan Kirkkoapteekki 100 vuotta.

Kirkkoapteekin apteekkarit

Oskar Agabus Norberg